Luchttechnische
Binnenmilieu Controle

Meten en valideren van binnenklimaat in Scholen, Zorgwoningen, Openbare Gebouwen en Kantoren

Gunt u uw scholieren, bewoners, gasten, medewerkers en collega’s ook een gezond binnenklimaat? Laat uw gebouw dan controleren en valideren door de betrokken specialisten van Meenva.

Heeft u aanvullende vragen? Contact Een van onze agenten! .

Download de richtlijnen van mijn ruimte.

"*" geeft vereiste velden aan

Als beheerder van een schoolgebouw, zorginstelling, openbaar gebouw of kantoor bent u verantwoordelijk voor een gezond binnenklimaat. De regelgeving stelt dat als eis, maar u vindt dat zelf vast ook belangrijk. Maar hoe weet u of uw gebouw hieraan voldoet, of dat u zich in een zogenaamd Sick Building begeeft?

Meten en valideren

Als specialisten in het valideren van binnenruimtes voeren wij metingen uit volgens de officiële normeringen die van toepassing zijn op een bepaald gebouw of een bepaalde ruimte. Hier bovenop kunt u ook klantspecifieke eisen stellen. Uiteraard doen wij dat met hoogwaardige en gekalibreerde apparatuur.

Slecht binnenklimaat in schoolgebouwen

Volgens de PO-raad en VO-raad heeft 80% van de scholen een slecht binnenklimaat. Het gaat dan over temperatuur, akoestiek, luchtkwaliteit en licht. Dit is slecht voor de gezondheid van leerlingen en leraren, waardoor er meer ziekteverzuim is. Uit onderzoek blijkt dat een gezond binnenklimaat betere leerprestaties oplevert. Begin daarom met het in beeld brengen van de huidige situatie door de specialisten van Meenva het schoolgebouw te laten meten en valideren. Zo weet u exact of uw schoolgebouw wel of niet aan de eisen voldoet. Zijn er verbeterpunten? Wij vertellen u precies wat u daaraan kunt laten doen.

Het belang van gezonde zorgwoningen

Veel kwetsbare ouderen wonen in zorgwoningen. De afgelopen jaren is het nog duidelijker geworden dat een gezond binnenklimaat in zorgwoningen van levensbelang is. Moderne zorgwoningen hebben centrale ventilatiesystemen waarbij de lucht kan circuleren. Juist hierbij is het cruciaal dat deze systemen goed schoon zijn en dus geen verontreinigde lucht verspreiden. Laat de luchtkwaliteit in uw zorgcomplex daarom regelmatig controleren en valideren door de experts van Meenva.

Veilige toegang in openbare gebouwen

Met de vele, relatief kortstondig aanwezige, bezoekers in openbare gebouwen kunnen ziekteverwekkers zich makkelijk verspreiden. Een gezond binnenklimaat is één van de aspecten waar u als beheerder van een openbaar gebouw rekening mee houdt. Om deze periodiek te toetsen en eventuele verbeterpunten aangereikt te krijgen neemt u contact op met de specialisten van Meenva.

Gezondheidsklachten door zieke kantoren

Het Sick Building syndroom  is een veelvoorkomend probleem bij kantoorgebouwen. Slechte ventilatie, vervuilde HEPA-filters of een verkeerde luchtvochtigheid kan bij medewerkers of huurders gezondheidsklachten veroorzaken. Denk hierbij aan hoofdpijn, droge ogen, keelpijn, vermoeidheid of duizeligheid. De vakmensen van Meenva staan voor u klaar om de luchtkwaliteit en het binnenklimaat van uw kantoorgebouw te controleren en te valideren volgens de wettelijke richtlijnen van kantoorgebouwen.

 

Wat wij meten en valideren

 1. Microbiologische luchtkwaliteit
 2. Microbiologische contactafdrukken
 3. Drukverschillen
 4. Luchtdebiet
 5. CO2
 6. Fijnstof
 7. Ventilatievoud
 8. Temperatuur
 9. Relatieve vochtigheid
 10. Geluid
 11. Licht

De richtlijnen die wij volgen.

 • Progamma van Eisen Frisse Scholen 2021
 • Progamma van Eisen Gezonde Kantoren 2021
 • NEN-EN 16798-1, 2019 en: Energieprestatie van gebouwen – Deel 1: Invoergegevens voor ontwerp en beoordeling van energieprestatie van gebouwen met betrekking tot binnenluchtkwaliteit, thermisch binnenklimaat, verlichting en akoestiek
 • Masterplan Ventilatie Verpleeghuizen

HET IS TIJD OM

Haal meer Comfort.

Bent u op zoek naar manieren om uw energieverbruik te verminderen, of werkt uw bestaande airconditioningsysteem niet meer? Als dat zo is, kan American Residential Services (ARS) u helpen bij het bepalen van de meest efficiënte en effectieve oplossing voor het vervangen van airconditioning voor uw huis.